18 juli 2024

Welkomstwoord

“…Iets over hebben voor een ander, zonder dat je daar zelf beter van wordt, is voor mij de basis.”

Wie is

Trian Schreijen-Derks, eigenaar van ‘De Andere Jas’, is praktijkmanager voor o.a. huisartsen en fysiotherapiepraktijken. Ze is getrouwd en heeft samen met haar man twee puberzonen. Haar vrije tijd besteedt ze graag aan fitness, wandelen, naar de film gaan en shoppen met vriendinnen. Bourgondisch als ze is gaat ze graag uit eten en kan ze genieten van een goed glas wijn. Rust in zichzelf vindt ze in de natuur. 

Passie

Trian is geïnteresseerd in gedreven en passievolle mensen. Vanuit deze passie is ze sinds ca. 5 jaar, met heel veel plezier, lid van Rotaryclub  Brunssum-Onderbanken.

Een grote drijfveer om lid te zijn van de Rotary is vanwege de maatschappelijke betrokkenheid; “goed doen en een verschil maken voor de medemens en elkaar naar een hoger niveau kunnen tillen”.

Voorzitter

Sinds juli 2023 is Trian voorzitter van Rotary Brunssum Onderbanken. Deze functie ziet Trian als persoonlijke uitdaging “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Als voorzitter zoekt ze graag meer de verdieping op binnen de Rotary en heeft ze zichzelf enkele doelen gesteld:

  • samen zorgen voor een goede verhouding en verbinding met elkaar. Het “samen doen” en oog houden voor het menselijke aspect;
  • een tweede groot (eindejaars)evenement realiseren om een groter bedrag aan fundrasing te kunnen genereren om een goed doel te kunnen steunen;
  • nieuwe leden voor de Rotary werven;
  • interregionale samenwerkingen versterken;
  • updaten van de website en grotere online zichtbaarheid

Spannende uitdagingen die ze vol goede moed, in samenwerking met alle leden, tegemoet treedt.

In het voorzitterschap zal naar voren komen dat Trian graag controle houdt. Ze zet de lijnen uit, maar neemt ze ook terug wanneer afspraken niet worden nagekomen. Ze blijft aan de bal. Als voorzitter en persoon staat Trian graag naast de mensen. Door dat uit te dragen hoopt ze mensen te kunnen laten meebewegen op positiviteit. Dit alles met een gezonde dosis humor en “eine gekke sjlaag”.

Trian stelt: “als iedereen een klein stukje oppakt van hetgeen er gedaan moet worden waarin men goed is en men dat ook leuk vindt om te doen, dan krijg je met z’n allen samen heel veel gedaan. Iets over hebben voor een ander, zonder dat je daar beter van wordt, is voor mij de basis”.

Wat is Rotary?

Als serviceclub richt de Rotary zich op fundrasing om iets te kunnen betekenen voor de maatschappij. Internationaal, regionaal en lokaal. Rotary werkt binnen de club met verschillende avenues en je kiest de avenue die bij je past in overleg binnen de club. Zo is er bijvoorbeeld de communityservice, die bestaat uit leden die zich bezighouden met fundrasing, clubservice die de catering regelt tijdens bijvoorbeeld een kerstdiner, of zich bekommert om alle lief en leed.

Wekelijkse bijeenkomst

Ieder lid is gemiddeld eens per jaar avondverantwoordelijke en verzorgt dan de bijeenkomst; tijdens de bijeenkomst vertel je over jezelf, geeft je een bedrijfspresentatie, of regel je een spreker voor die avond. Elke woensdag van 18.30 uur tot 20.00 uur is er een bijeenkomst inclusief diner en de spreker is daarbij van harte welkom. In de zomerperiode vinden de bijeenkomsten plaats in de Schinvelderhoeve en in de winterperiode bij Smeets in Merkelbeek. In de zomer is er een zomerstop met een alternatief programma. Ook partners van leden zijn dan welkom en mede dat maakt de Rotary tot een hechte club.

Goede doelen

Goede doelen worden samen aandragen, maar er is daarvoor ook speciaal een Community Service Lead. Rotary Brunssum Onderbanken maakt zich sterk voor maatschappelijke doelen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid, zoals bijvoorbeeld het Voedselbos, Killer Cells, en ALS.

Een eeuw Rotary-Brunssum-Onderbanken

In 2023 vierde Rotary Brunssum-Onderbanken haar 100-jarig bestaan. De fundrasing kwam ten goede aan het Voedselbos.

De handen uit de mouwen

De voorzitter van Rotary Brunssum-Onderbanken, Trian Schreijen, laat weten dat het ondersteunen van een goed doel niet altijd om geld hoeft te gaan, het kan ook een activiteit zijn. Zo heeft ze zelf in 2022 een middag letterlijk de handen uit de mouwen gestoken om het goede doel “Kinderen uit de Oekraïne” te ondersteunen. Wil je zelf de handen uit de mouwen steken? Denk dan bijvoorbeeld eens aan het Oranjefonds dat jaarlijks “NLdoet” organiseert. Je kunt dan bijvoorbeeld helpen tijdens een sportmiddag in een verzorgingshuis, of gaan wandelen met mensen die dat alleen niet kunnen doen.

Trian Schreijen-Derks

Voorzitter
Rotary Club Brunssum – Onderbanken