18 juli 2024

Charity diner en Lentewandeling Rotary Brunssum-Onderbanken brengt 12.000 euro op voor Stichting ALS Nederland

Elk jaar krijgen 500 mensen in Nederland de diagnose ALS, een ongeneeslijke ziekte met een gemiddelde levensduur van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen. Ook de 49-jarige Marcel Didden uit Brunssum kreeg enkele jaren geleden deze diagnose. De medische wetenschap maakt grote sprongen in het onderzoek naar oorzaken en behandelingen van ALS, maar dit onderzoek heeft veel geld nodig.

Om bij te dragen aan dit onderzoek, besloot het gezin van Marcel deel te nemen aan de sponsortocht Tourduals. In juni zullen ze samen de Mont Ventoux in Frankrijk beklimmen. Om hun inspanningen te ondersteunen, organiseerden ze samen met Rotary Brunssum-Onderbanken en de Schinvelderhoeve een Charity diner en een Lentewandeling.

Deze evenementen bleken een groot succes en brachten een indrukwekkende 12.000 euro op. Op 29 Mei werd deze opbrengst door de Rotaryclub, de Schinvelderhoeve, de koks van het diner en het gezin van Marcel aangeboden aan de Stichting ALS Nederland. Deze donatie zal het broodnodige onderzoek naar ALS verder ondersteunen.

Overige foto’s

Volg de familie met hun tour du ALS bij het beklimmen van de Mont Ventoux

Brunssumse Strappers (tourduals.nl)

About The Author