18 juli 2024

Wandeling Aachen

Lieve vrienden en vriendinnen van Rotary

Net voor de overdracht van functies staat er nog een bijzonder evenement op de agenda, georganiseerd door jullie partnerclub uit het noorden van Aken: een wandeling naar Strijthagen op zondag 16 juni en een rondleiding door het nabijgelegen kasteel (Rouenhof 19, Landgraaf), waar zowel binnen als buiten sculpturen van de kunstenaar Taratynov te bewonderen zijn. Zijn dochter Galfira Taratynova zal de rondleiding in het Engels verzorgen, die ongeveer drie kwartier zal duren. Meer informatie vind je op https://www.artland.top/over-artland.

Aangezien we ons dan op Nederlands grondgebied bevinden, lijkt het logisch dat we jullie, onze vrienden uit Brunssum, vragen om met ons mee te gaan.

We vertrekken om 11:15 uur bij Winselerhof in Landgraaf, Tunnelweg 99, Nederland (zie kaart). Van daaruit wandelen we ongeveer 45 minuten door het bos, langs verschillende meren naar Kasteel Strijthagen, waar onze gids ons zal verwelkomen. Ik ben vooral enthousiast over de oudere werken van kunstenaar Taratynov, die bestaan uit bronzen sculpturen gebaseerd op historische schilderijen. In de bijgevoegde bestand “Vergelijking Sculpturen – Afbeeldingen Taratynov” heb ik aan de linkerkant de sculpturen gefotografeerd en aan de rechterkant de historische originelen afgedrukt (niet alle sculpturen zijn vandaag de dag nog te zien).

Na de rondleiding wandelen we een andere route terug naar Winselerhof, waar ik plaatsen voor ons heb gereserveerd. Helaas is het restaurant niet erg flexibel, dus ik moet van tevoren een vast menu bestellen. Naast dure meergangenmenu’s worden er ook hapjes aangeboden. Ik stel voor dat we samen een variatie van deze hapjes (Antipasti misto) nemen (zie Nuudel-lijst). In de bijlage vinden jullie het desbetreffende fragment uit het menu.

Gelieve je uiterlijk op 26 mei in te schrijven op de volgende Nuude. https://nuudel.digitalcourage.de/32SEizb68BTRAf7K

Als je niet mee wilt of kunt wandelen, kun je ook rechtstreeks naar het kasteel gaan en de wandelaars om 12:00 uur ontmoeten en daarna om 13:30 uur bij Winselerhof aansluiten. Schrijf je ook in op de Nuudel-lijst voor dit geval, maar laat het me op tijd weten zodat we niet op jullie hoeven te wachten om te gaan wandelen.

Als het hard mocht regenen, passen we ons allemaal aan.

Hartelijke groeten,

Prof. Dr. Ing. Thomas Franke